Dr. Mood

Всяка веган капсула от хранителната добавка Dr. Mood съдържа 15 мг чист, висококачествен, български шафран и 200 мг стандартизиран екстракт от Бакопа Мониери (50% Bacosides).
Оказва положителен ефект върху жизнените функции и мозъчната дейност.

Това е напълно природен и естествен начин за:
• намаляване чувството на тревожност и депресия;
• подобряване на настроението;
• подобряване на паметта и мозъчните функции;
• повишаване на концентрацията, жизнените сили и енергията;
• предпазване на мозъка от оксидативен стрес.

Продуктът е подходящ за всички, които:
• искат да подобрят ежедневието си като намалят стреса, тревожността, депресивните състояния, паник атаките;
• имат проблем с паметта, концентрацията и запомнянето (включително студенти и хора, чиито професии са свързани с умствено натоварване);
• имат проблем с качеството на съня.

Приемайте по една капсула, сутрин и вечер, преди храна. За най-добър резултат е препоръчително приемът да продължи минимум 8 седмици.

Консултирайте се с лекар преди употреба по време на бременност и кърмене, ако страдате от хронично заболяване, при алергия към някоя от съставките или при прием на синтетични антидепресанти.

С моят код може да се въпозлвате от 15% отстъпка при поръчка на хранителната добавка Dr. Mood. Като натиснете бутона Купи ще видите редовната цена. Цената с начислената отстъпка ще видите след добавяне на продукта в количката.

За Сафроно

Сафроно е компания, занимаваща се основно с производство на шафранови продукти. Шафранът е може би най-вдъхновяващото култивирано растение. Приложенията и ползите му са безкрайни – като подправка, като багрило, като ароматизиращо средство, а най-важната му полза са неговите силни лечебни свойства. Вероятно поради високата му цена, в България е недобре познат и изключително слабо използван. Нашите усилия са насочени към информиране на хората за ценностите на т.нар. “червено злато” и да им дадем достъпна възможност да се възползват от тях. Правим това с увереността и гордостта, че нашият шафран е изключително екологично чист и е добит без използването на каквито и да било препарати. Преминали сме през много изследвания за чистота на продукцията и стандартизации за високо качество, за което свидетелстват аналитични протоколи и сертификати за анализи.

Идеята да създадем Dr. Mood се роди след като се запознахме с много изследвания и статистически наблюдения, разкриващи положителния ефект на шафрана за подобряване на жизнените и мозъчните функции. Той, освен че е силен антиоксидант, може също да подобри настроението и да подпомогне борбата с депресията.

Двете ключови активни съставки в шафрана са шафранал и кроцин, въпреки че съдържа над 150 летливи и нелетливи вещества, които работят допълнително. Проучванията показват, че шафраналът инхибира обратното поемане на серотонин, докато кроцинът инхибира обратното поемане на допамин, което улеснява мозъка да балансира нивата на невротрансмитерите. Използва се като лекарствено лечение повече от 3600 години и е признато за толкова ефективно за лечение на депресия, колкото имипрамин или флуоксетин.

Въпреки това, за разлика от фармацевтичните лекарства, не се наблюдават нежелани странични ефекти при употребата на шафран.

Важно е да отбележим, че в Dr. Mood, за разлика от останалите добавки с шафран, ние използваме цялата билка, а не стандартизиран екстракт, в който се съдържа само шафранал. Това помага за по-комплексното и силно действие на нашата хранителна добавка.

Водени от желанието да виждаме повече усмивки около себе си намерихме природен и естествен начин, в резултат на който:

  • да подобрим настроението;
  • да повишим концентрацията;
  • да намалим чувството за тревожност и депресия;
  • да сме по-жизнени и енергични.

За да засили действието на шафрана избрахме билката Бакопа Мониери, известна още като Брахми. Тя се използва от хилядолетия в аюрведичната медицина като незаменима за тонизирането на мозъка. Използва се традиционно за подобряване на паметта, ученето и концентрацията, при психични заболявания, емоционален дисбаланс и успокояване на нервната система.

Основните активни съставки в Бакопа Мониери са бакозидите. Те притежават силна антиоксидантна активност. Стимулират отново редица невротрансмитери като допамин, серотонин, ацетилхолин. Активните компоненти подобряват драстично връзките между самите неврони и техния растеж, което спомага за формирането на паметта. Билката може да се характеризира като класически ноотропик и силен адаптоген, допринася за освобождаване от стреса и преодоляване на тревожното поведение.