До сега не съм чула за човек, който да не обича пица :)))
Аз също не съм от изключенията и си хапвам пица поне 2 пъти в седмицата :)))
Прди обаче не беше така, за мен пицата беше една от забранените храни, която не си позволявах да ям. Пицата беше поредната моя любима храна, която бях изключила изцяло от менюто си, защото се страхувах, че акоя ям ще напълнея.
От една година за мен забранени храни няма!
Научих се да си приготвям вкусна храна, включително и пици, десерти, вксуни мабджички, които си хапвам без страх и угризения, че ще напълнея, защото се убедих, че те не са калорични, просто трябва да следя количеството, което изяждам от тях!
Сега ще ви споделя любимa рецептa за високопротеинови, нискокалорични и много високо вкусни пици :))))
Надявам се да ви харесат и да си ги хапвате с удоволствие и без никакви притеснения, че ще напълнеете :)))

Протеинова пица с блат от белтъци – 400 кал

Необходими продукти:

2 сурови белтъка

Доматена паста 75 гр

Шунка 80 гр

Суха моцарела/кашкавал 70 гр

Щипка сол, подправки на вкус

ч.л бакпулвер/сода за хляб

Как да приготвите:

Отделете белтъците от желтъците на двете яйца. Разбийте ги с миксер до сняг. Добавете към тях щипка сол и 1 ч.л. бакпулвер/сода за хляб. Разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да не спаднат белтъците. Намазнете хартия за печене, в съда, в който ще печете, и внимателно разтелете белтъците върху нея. Печете блата за 10 минути на загрята фурна на 180 градуса. След като блатът е готов го намажете с доматената паста. Сложете подправки по ваш вкус. Нредете шунката и най – отгоре сложете моцарелата/кашкавала. Запечете за още 15-20 минути, докато кашкавала се запече и хване златист загар.