Дойде сезонът на тиквата, която толкова много обичам и искам да споделя с вас рецепта за тиквено – шоколадов крем с чия.

Преди това обаче нека видим кои са полезните свойства на тиквата и защо е добре тя да присъства на нашата трапеза! Ползите от тиквата са огромни, тъй като в нея се съдържат едни от най – важните микроелементи, към които се отнасят магнезий, калий, калций, фосфор и натрий. Тиквата е много целебен зеленчук, тъй като съдържа всички витамини от групите В, С, РР и Т, които ускоряват метаболизма. Тиквата също е много ниско калорична и поради това е подходяща да се включи в менюто на хората, които искат да свалят килограми. Консумацията на тиква носи редица ползи за нашето здраве, за това не я подценявайте, а я включете в ежедневното си меню и й се насладете. А аз съм тук, за да ви давам идеи за вкусни рецепти с нея, така че ни следете, за да не пропуснете някоя вкусотия с тиква!

А ето и рецептата за тиквено – шоколадов крем с чия която ви обещах! Освен, че е много вкусен, десерта е и нискокалоричен, така че си го хапвайте без угризения!

Тиквено – шоколадов крем с чия:

Порция за 300 кал/за 400 кал/за 500 кал

  • печена тиква 200/200/250/
  • бадемово мляко 80 гр/100 гр/120 гр/
  • чия семена 15 гр/20 гр/30 гр/
  • какао на прах 5 гр/10 гр/10гр/
  • мед 35 гр/40 гр/45 гр/
  • сурови орехи 5 гр/10 гр/15 гр/

Как да приготвите:

Пригответе си го от вечерта или 30 минути преди консумация!

Първо пасирайте печената тиква с бадемовото мляко и 20 гр от меда.

Добавете чията към тиквения мус.

След това разделете на две получената смес.

В едната половина добавете какаото на прах и останалата част от меда. Разбъркайте добре.

Какаовият тиквен крем изсипете върху другата част от тиквения мус, да стане на два слоя крема. Оставете в хладилника  минимум за 30 минути.

След като стегне хубаво гарнирайте с едро нарязаните орехи!

След това вкусно си хапнете и стройни останете!