Цели на АСОЦИАЦИЯ „БАЛАНС В ХРАНАТА И ДУШАТА“

 

Асоциация „Баланс в храната и душата“ е първата по рода си организация в България, която е създадена с една единствена цел: да подобри качеството на живот на всички, които искат да живеят по един по  – здравословен начин. Да подобри техните хранителните навици, а от там и тяхното здраве!

♦  Асоцияцията има за цел да обогати знанията на всеки, който иска да научи повече за здравословното и балансирано хранене, както и за това какви са ползите да се храним по този начин!

♦ За да постигне тези цели асоциация „Баланс в храната и душата“ ще организира образователни курсове, симпозиуми, публични дискусии, обучения и семинари за популяризиране на принципите и ползите от здравословното хранене, и всичко свързано със здравето на човека.

♦ Асоциацията създава контакти с други асоцияции или професионални съюзи със сходни сфери на интереси, ще сътрудничи или ще членува в обществени или местни, нациоанлани и международни организации, които отговарят на нейните цели. Ще организира посещения, стажове, и практически обучения из цялата страна по въпроси свързани със здравословно хранене и спорт.

♦ Асоциация „Баланс в храната и душата“ е полезна за всеки, който от години е в постоянна борба с излишните си килограми.

♦ Асоциацията е полезна за всеки, който от години е в омагьосаната въртележка на качването и свалянето на килограми, от която не може и не знае как да слезне!

♦ Асоциацията е полезна за всяко младо момиче или момче, което вярва, че да изглежда добре физически, то трябва да гладува! За всеки, който страда от хранително разтройство на физическо и/или ментално ниво!

♦ Асоциацията  е полезна за всеки, който иска да изгради правилни хратнителни навици!

♦ Асоциация е за всеки, който иска да обогати и разшири своите познания за здравословното и балансирано хранене!

♦ Асоциация е за всеки, за който здравето е на първо място!

♦ Целта на Асоциацията „Баланс в храната и душата“ е да изгради една приятелска и подкрепяща среда, където човек да не се чувства сам в борбата, която води, за да изглежда добре.

Асоциацията е място, на което всеки ще може да сподели своя опит, който е трупал години наред! Да сподели своите тревоги и страхове, с които се бори всеки ден, когато се погледне в огледалото и отражението не му хареса! Място, на което всеки търсещ ще намери подкрепа и помощ от приятели, както и от специалсти в областта на здравословното хранене и спорта. В асоциацията ще се включат едни от най – добрите специалисти в областта на здарвословния начин на живот. Специалисти като диетолози, нутрационалисти, фитнес инструктори, треньори по емоционални и интуитивно хранене, психолози. Благодарение на всички тези специалисти нашите членове и гости ще изградят правилни хранителни навици. Това от своя страна ще им помогне да влезнат в желаната от тях форма, както и да я поддържат след това, без да е необходимо да гладуват, без да е необходимо да тормозят тялото и психиката си с поредната тежка диета, или безмилостен към организма им режим.

♦ Всеки месец асоциация „Баланс в храната и душата“ организира лекции и обучения на различни теми, свързани с това как да живеем по – здравословно. Същите ще се водят от едни от най – добрите специалисти в областта на здравето и спорта. Благодарение на знанията, които ще придобиват членовете и гостите на асоциацията, същите освен, че ще изглеждат по – добре, ще бъдат и по – здрави!

♦ В рубриката ни „Вкусно си хапни и строен остани“ членовете и гостите на асоциация „Баланс в храната и душата“ ще имат възможност сами да се уверят, че да се храниш здравословно не е нито сложно, нито безвкусно. В тези часове ще споделяме и готвим здравословни рецепти, които са лесни, бързи, вкусни и всеки може да приготви сам в дома си!

♦ Изготвяме цели менюта, с които желаещите да свалят излишни килограми, ще могат да го направят без глад и лишения, защото мотото на асоциацията е „Отслабни с любов, а не с борба!“

♦ Шеф готвачи също ще споделят, с членовете и гостите на асоциацията, техния опит и идеи за здравословни и вкусни рецепти!

Асициация „Баланс в храната и душата“ е първото по рода си училище за здравословен живот! В него е добре дошъл всеки, който иска да води един по – качествен и пълноценен живот!Добре дошъл е всеки, за който здравето е приоритет номер едно в   живота му!

социални медии

екип

Това е нашия екип

Нашия екип ще помогне на всички, които искат да обогатят познанията си за това какво е правилно, баласирано и здравословно хранене!

Дарина Миленова

Председател управителен съвет

славянка Стойкова

Заместник – председател управителен съвет

Елена Морунова

Член управителен съвет

моята история

Визия за асоциацията от председателя Дарина Миленова

Винаги съм била жена, която се е грижела за външния си вид. За мен е важно да изглеждам добре, да бъда в добра физическа форма. И за това от както се помня, от 15 – годишна винаги съм се подлагала на какви ли не диети и режими, за да постигам тази моя цел, за което с времето платих висока цена. За съжаление не е имало кой да ми каже, както и къде да прочета как правилно да свалям килограми без това да навреди на здравето и психиката ми. Постоянно свалях и качвах килограми, с глад, лишения, тормоз над тялото и ума ми. Не ми беше лесно и не знаех как сама да се справя с всичко това. Имах нужда да споделя с някой как се чувствам – сама, уплашена, несигурна, безпомощна в тази безмилостна борба. Щях да бъда много щастлива, ако имаше място, където мога да науча повече за това как да изглеждам добре, без това да вреди на физическото ми и ментално здраве. Щях да бъда щастлива да има място, където да отида и да споделя своите притеснения, място, където да видя, че не съм сама, че има и други като мен! Място, където да получа необходимата ми информация за това как да се храня правилно, така че и да съм в добра форма, и да съм здрава! Днес често хората споделят с мен, че в интернет пространството има много и различна информация за това как да се храним правилно, за това как да отслабнем, кой спорт е подходящ за нас, което ги обърква, и не знаят на какво да се доверят. Затова създадох асоциацията, за да може хората да получават качествена информация от най – добрите специалисти в областта на здравето, тема която е доста всеобхватна и все по – наболяла в нашето общество!

Желанието ми е в асоциация „Баланс в храната и душата“ да създадем една приятелска и най – вече подкрепяща среда,  в която да споделяме своя опит, своите страхове и емоции. Среда, в която всеки да знае, че не е сам, и че може да разчита на подкрепа, помощ и съвети как да се справи с проблемите пред себе си! Среда, в която да се учим от знанията и опита на най -добрите специалисти, за това как да се храним и живеем по – здравословно!

Усещам и знам, че това е моята мисия в живота – да помогна на колкото се може повече хора да имат по – добър и пълноценен живот, да бъдат по – здрави, по – щастливи и по – удовлетворени от себе си! Да им помогна да повярват, че могат да постигнат всичко, за което мечтаят, че могат да постигнат всяка своя цел, стига само да го пожелаят истински и силно! Асоциация „Баланс в храната и душата“ е инструментът, с който ще сбъдна всичко това!

Пишете ни!

Нашата мисия е да обогатим знанията на всеки, който иска да научи повече за здравословното и балансирано хранене, както и за това какви са ползите да се храним по този начин!

11 + 4 =

Социални медии

Телефон